خانواده ایرانی در مخاطره شبکه ماهواره ای فارسی 1
اخیرا با معضل تهاجم رسانه ها روبرو شده ایم و متاسفانه در عصر حاضر رسانه نقش بسیار مهمی در فرهنگ پذیری جوامع دارد ....وقتی با دوستان در مورد گذراندن وقت آزاد یا همان تایم بیکاری صحبت میکنم همه اشاره به دیدن فیلمهای ماهواره ای میکنند اما متاسفانه اخیرا متوجه رویارویی با شبکه ای شده ایم که با ارائه ی فیلمهای مستهجن قصد به هم ریزی بنیان خانواده دارد و متاسفانه قشر جوان ما بسیار علاقه مند به دیدن این فیلمهاست تا جاییکه تمام وقتش را که میتواند به شکوفایی استعداد های خود بگذراند را صرف دیدن فیلمهای این شبکه که هیچ مفهومی را در برندارد میگذراند به راستی دلیل این همه اشتیاق چیست؟آیا رسانه ی ملی ما نتوانسته جوانان را جذب کند؟آیا فرهنگ سازی رسانه ای در بین نسل جوان از بین رفته است؟در این مقاله قصد داشتیم روشنگری در زمینه ی این شبکه و هویت و ماهیت صاحبان این شبکه داشته باشیم شاید گامی در جهت فرهنگ سازی رسانه ای برداریم.
-صاحب حداقل 60 شبکه تلویزیونی به 13 زبان مختلف از جمله موسسه تلویزیونی فاکس Fox ) و شبکه معروف فاکس نیوز(، مجموعه شبکههای اسکای(sky) و مجموعه شبکه های استار (مانند استار پلوس، واستار وان)
- مالک 130 روزنامه و مجله معتبر همچون دیلی تلگراف، وال استریت ژورنال، تایمز، ساندی تایمز، نیویورک پست
- صاحب امتیاز سایت مای اسپیس ((My space و IGW و سایتهای اینترنتی فاکس
- مالک انتشارات واندر وان که پر تیراژترین انجیل دنیا در این انتشارات به چاپ میرسد و انتشارات دیگری همچون هارپرکالینز(Harpercallins)
- صاحب پرتیراژترین مجله انگلستان که یک مجله جنسی و مملو از تصاویر زنان برهنه است.
- عمده ترین سهام دار کمپانی عظیم نیوزکورپریشن که بعد از والت دیزنی بزرگترین کمپانی در امور رسانهای دنیاست و 9 جور رسانه مختلف آن در 6 زمینه مختلف اطلاع رسانی می کنند.
- مالک چند باشگاه ورزشی از جمله تیم بیس بال لس آنجلس داجر (LA Doger)
- مالک نیمی از سهام کمپانی فاکس تولید کننده فیلمهایی همچون تایتانیک، آقا و خانم اسمیت (Mr and Mrs smith)، سری فیلم های مردان مجهول (X- Men)، عصر یخبندان ( Ice Age )، رباتها (Robots )، مجموعه فیلم های جنگ ستارگان (Star wars) و فیلم روز استقلال (lndependent Day)
- مالک نیمی از سهام تلویزیون کابلی نشنال جئوگرافیک
و...
احتمالا حدس زدهاید که عناوین بالا مربوط به چه کسی است؛ زیرا در دنیای امروز چنین امپراتوری رسانهای را تنها و تنها به یک نفر میتوان منتسب کرد و او کسی نیست جز غول رسانهای حال حاضر دنیا، صهیونیست پیر، روبرت مرداک یهودی استرالیایی الاصل
رابرت مرداک (یا مرداخ یا مردوخ) یک سرمایه دار امریکایی استرالیایی تبار است. اما او با همه سرمایه دارهای امریکایی فرق دارد. او صاحب یک غول است؛ غولی که البته از توی چراغ جادو نیامده است.
در حال حاضر عمده ترین دارایی رسانه ای مرداک، شرکت عظیم نیوز کورپریشن است که 9 جور رسانه مختلف آن در 6 زمینه مختلف اطلاع رسانی می کنند. در عظمت و کستردگی این شرکت، همین بس که در آخرین آمار منتشر شده از سوی مسوولان آن نیوز کورپریشن تنها در سال 1996 بیش از 10 ملیارد دلار سود داده است. در حال حاضر، این شرکت صاحب بیش از 130 روزنامه در سطح جهان است که محتوای خیلی از آنها با تمرکز بر 3 موضوع سکس!، حوادث و ورزش به سمت ادبیات عامه پسندی که معمولا منتقدان رسانه ای آن را ادبیات مبتذل می نامند، سوق داده شده است. به هرحال همین موضوعات و ادبیات مبتذل حسابی در میان جوانان آن طرف آبها طرفدار یافته است. یک نمونه اش روزنامه انگلیسی sun است که با تیراژی بیش از 5 میلیون نسخه، مصداق واقعی یک نشریه زرد پرطرفدار است.
مرداک قبل از اینکه به بازار اروپا و امریکا وارد شود، نیوز کورپریشن را در دهه 60 میلادی در استرالیا تاسیس کرد و نخستین گاهمهای پیشرفت و توسعه را در سال 1969 میلادی با خریدن نشریات News of the world و sun و روزنامه نیویورک پست در میانه دهه 70 میلادی در پیش گرفت.
مسئولان فارسی 1 می کوشند با فرهنگ سازی غلط و عادی سازی مسایل غیر اخلاقی در جامعه مسلمان و متمدن ایران بنیان خانواده را در ایران متزلزل کنند.هدفهای پیشبینی شده و ناپاک این شبکه که همانا پشت کردن به آداب اصیل کردها است، برای بیشتر خانوادههای کردستان عراق از همان آغاز آشکار شده و مردم با حذف این شبکه از شبکههای تلویزیونی خود، برنامههای این شبکه را در راستای فروپاشی خانواده قلمداد کردند.
این شبکه هم اکنون و هر روزه، با پخش فیلمهایی که در آن مظلومیت یهودیها و اسرائیلی ها را نشان میدهد، چهره خود را برای جامعه کردستان بیشتر آشکار کرده و به این ترتیب، ماهیت صهیونیستی آن بیشتر نمایان میشود.
شبکه یاد شده، تنها با عمر سه ماه خود ـ با پولهایی که هیچ گاه منبع آن برای کسی شناخته شده نیست ـ ضمن ساخت استودیوهای پیشرفته روز جهان، توانسته است با بهکارگیری امکانات منحصر به فرد فنی، شکل و شمایل متفاوتی به خود گرفته و جذابیتهای دیداری را برای مخاطبان بالا ببرد.
یک منتقد سینما گفت: شبکه "فارسی وان" قدرت جذب مردم را ندارد بلکه از ضعف برنامه های تلویزیون ایران نهایت استفاده را می برد. این منتقد با بیان اینکه افراط و تفریط در برنامه های تلویزیونی موج می زند، تاکید کرد: تلویزیون جدا از جنبه های سرگرمی، بستری برای یادآوری و آموزش مباحث مذهبی، اعتقادی و ملی محسوب می شود به همین دلیل مردم خود راه پیدا کردن سرگرمی را یاد گرفته اند.
امید است مسئولین صدا وسیما گامی در برنامه ریزی صحیح برای جذاب مردم به رسانه ی ملی بردارند