سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  • + به بعضی ها باید گفت *نقد می‌کنی یا نق می‌زنی؟!*انتقاد کردن این است که شما یک نقطه‌ى منفى را پیدا کنید، با تکیه‌ى بر نقطه‌ى مثبتى که وجود دارد، آن نقطه‌ى منفى را نشان بدهید و مغلوب کنید.اما نق زدن یعنی آدم یک نقطه‌ى منفى را بگیرد، همین طور هى بنا کند آن را تکرار کردن.
  • + "آخوند خراسانی از آقای نخودکی خواست که او را موعظه کند. آقای نخودکی گفت: آقای آخوند گفت مرنجان را فهمیدم یعنی کسی را اذیت نکنم. ولی مرنج یعنی چی ؟ چطور میتوانم ناراحت نشوم. مثلا وقتی بفهمم کسی مرا غیبت کرده یا فحش داده چطور نباید برنجم؟ اقای نخودکی گفت: علاج آن است که خودت را کسی ندانی. اگر خودت را کسی ندانستی دیگر نمی رنجی. "
  • + دقت کردین !؟ قصه‌ها واسه ” بیدار کردن ” آدما نوشته شده اما ما واسه ” خوابیدن ” ازشون استفاده می‌کنیم !
  • + خدا نکند برسیم به جایی که برایمان* « از دست دادن »* از *« دست دادن »* عادی تر شود ...
  • + بیچاره *گل فروش* تنها کسی است که،وقتی با *گل* وارد خانه میشود همه *غمگین* میشوند...
  • + بوی *دود* می آید به گمانم جمـــــاعتی پای *دنــیــــــآی مجآزی* می سوزانند عمــــــــــر خویش را!!! مارو میگه هااا :(
  • + موشی در خانه صاحب مزرعه تله موشی دید. به مرغ و گوسفند و گاو خبر داد. همه گفتند تله موش مشکل توست به ما ربطی ندارد! ماری در تله افتاد و زن مزرعه دار را گزید. از مرغ برایش سوپ درست کردند. گوسفند را برای عیادت کنندگان سر بریدند. گاو را هم برای مراسم ترحیم کشتند! و در این مدت موش از سوراخ دیوار نگاه می کرد و به مشکلی که به دیگران ربط نداشت فکر می کرد!:)
  • + مو سر زمین بودم *با تراکتور* - بعد جنگ رفتم سر همو زمین *بی تراکتور *( عباس در آژانس شیشه ای )
  • + گاهی آدم میماند بین بودن یا نبودن! به رفتن ک فکر می کنی اتفاقی می افتد که منصرف می شوی… میخواهی بمانی، رفتاری می بینی که انگار باید بـــروی! این بلاتکلیفی خودش کلــــی* جهنـــــــــــــــم* است
  • + دعای باران چرا؟ دعای صبر بخوان این روزها دلها تشنه ترند تا زمین خدایا کمی صبر ببار

نقد و بررسی فیلم ملک سلیمان

 

http://pic30.persiangig.com/z/986/%D9%85%D9%84%D9%83-%D8%B3%D9%84%D9%8A%D9%85%D8%A7%D9%86.jpg
 اولین اتفاق مثبت در فیلم ملک سلیمان رویکرد و تکیه بر روایت قرآنی این فیلم، در مورد حضرت سلیمان است و تصحیح نگاه در مورد ایشان و تفاوت با آنچه در تورات آمده است.
تاکید بر ولایت پذیری و تبعیت از ولی خدا بخصوص در هنگام هجوم فتنه های اشرار و همچنین برای رهایی از شر شیاطین و فراخوانان به بدی که گریبانگیر همه اعصار بشری بوده است، مهم ترین اتفاق دیگری است که در مضمون این فیلم افتاده است.
 فیلنامه از پشتوانه پژوهشی بسیار خوبی برخوردار بوده است که باعث ارتقای سطح فیلمنامه شده است. زندگی حضرت سلیمان از دو بخش تشکیل شده است که بخش اول زندگی حضرت سلیمان تا مبارزه اجنه و شیاطین و تسلط بر ایشان و بخش دوم از زمان تسلط و بر پایی ملک تا وفات ایشان است. فیلم ملک سلیمان فقط به بخش اول زندگی ایشان پرداخته است. گرچه بخش دوم زندگی حضرت سلیمان به علت وجود ضد قهرمان های رئال و نیز حوادث جذاب دیگری مانند موضوع ملکه سبا و موضوع های دیگر، قابلیت قصه پردازی و درام بیشتری را دارد. اما بخش اول زندگی اشان، به علت وجود ضد قهرمانانی از عالم دخان و ماهیت حوادث زندگی سلیمان نبی در این بخش، نوعی روایت را می طلبیده است که نویسنده به علت وفاداری به آیات و روایات قرآنی، بخوبی از عهده روایت این بخش زندگی سلیمان نبی برآمده است.
 به نظرم این فیلم را از جهات دیگر هم می شود مورد بررسی قرار داد. به عنوان نمونه، جلوه های بصری آن که نیاز سینمای ایران بوده است و یا طراحی صحنه و لباس، موسیقی و ... که گامی رو به جلو در کارنامه سینمای ایران و شهریار بحرانی بوده است.
 بودجه ای که به این فیلم اختصاص داده شده است، در مقایسه با بودجه هایی که برای آثار فاخر با آقار فاخر با پروداکشن بزرگ در سینمای غرب اختصاص داده می شود، بودجه چندان قابل توجهی هم نیست به هر حال اگر قرار است فیلم خوب ساخته شود، باید برای آن هزینه کرد.
 گرچه این فیلم، بازیگران شاخص زیادی ندارد. اما در مجموع، بازیگران هم، بازی های خوبی داشته اند و از عهده کار برآمده اند.

فیلم های پرهزینه متکی بر جلوه های ویژه بصری سالهاست که در سینمای جهان جا افتاده و آثاری از این دست با هزینه های گزاف تهیه شده و به فروش های نجومی هم دست یافته اند که از آخرین آنها می توان به آواتار اشاره کرد.

اتفاق فوق در سینمای ایران به دلیل زیر ساخت های ضعیف و بنیه ناچیز مالی کمتر رخ داده که ملک سلیمان ساخته شهریار بحرانی سرآمد آنها محسوب می شود.این فیلم که به دوره ای از زندگی حضرت سلیمان پراخته با استفاده از امکانات و بودجه دولتی توانسته به استانداردهای بین المللی نزدیک شده که این امر در سایه همت گروه تولید ایرانی در کنار متخصصان بین المللی حاصل شده است.بسیاری از فیلم های تاریخی –مذهبی ایرانی به لحاظ فیلمنامه مشکلا فراوانی داشته و به جز چند نمونه شاخص به لحاظ فنی نیز با کاستی های فراوانی روبرو بوده است.ملک سلیمان با تکیه بر منابع تاریخی دوره ای از فرمانروایی حضرت سلیمان جوان را به تصویر کشیده که در آن با مشکلات مختلف مانند:حسادت و کارشکنی های عالمان یهودی و حمله اجنه به مردم شهرهای تحت حکومت وی و ... اشاره کرد که همینها به اندازه کفایت درام را در فیلمنامه بوجود آورده و تماشاگر را تا به انتها به دنبال خویش می کشاند.بحرانی برای جذاب تر شدن قصه اش ماجرای حمله اجنه به شهر و مقابله سلیمان با انها را محور داستان خود قرار داده و بخش های مربوط به آن را با مهارت خاصی به تصویر کشیده است.سکانس آغازین فیلم با حضور جادوگری شطان پرست در کنار عالم یهودی مخالف با سلیمان ، زمینه را برای اتفاق های بعدی فراهم کرده وذهن تماشاگر را آماده می سازد.

بحرانی در خلق کاراکتر سلیمان فوق العاده عمل کرده و توانسته عظمت روح حضرت را به نحوی ابرورمند و دوست داشتنی به تصویر بکشد و در این میان رابطه او با همسر پا به ماهش (میریام) به دور از اغراق های معمول از کار درآمده است.در این میان تنها رابطه اش با آصف دوست قدیمی پدرش(حضرت داود)آنچنان که باید از آب درنیامده و فیلم از این زاویه ضربه خورده است.  بحرانی با وجود بودجه مناسب و سکانس های اکشن فراوان،محتوا را فدای این قضیه نکرده و در لابلای داستانش به برخی انحراف های بزرگان یهود در آن دوره تاریخی اشاره کرده و به درستی انگشت روی ربا خواری گذاشته که زمینه را برای هجوم اجنه به شهر را فراهم می آورد.در این میان شخصیت های فرعی فیلم مانند سرداران سپاه حضرت سلیمان بسیار شبیه به فیلم های هالیوودی داشته و بیشتر تداعی گرفیلم هایی از جنس شجاع دل و قلمرو بهشت و ... می باشد.

شهریار بحرانی به شهادت فیلم هایش توجه ویژه ای به جلوه های بصری داشته و در دهه 1360 برای بخشی از فیلم گذرگاه از نمای شیشه ای برای انفجار یک پل استفاده کرده است.وی پس از تجربه موفق مریم مقدس در ژانر دینی این بار به سراغ دوران زندگی پیامبری آمده که دست وی را برای خلق تصاویری پر از جلوه های ویژه کامپیوتری باز گذاشته است.نشستن هدهد روی دست سلیمان و نبرد سهمگینش با اجنه بخش عمده ای از زمان فیلم را به خود اختصاص داده که در صورت عدم موفقیت آن، کلیت فیلم از دست می رفت.اما این اتفاق به چند دلیل نیفتاده:نخست انتخاب بازیگری مانند امین زندگانی برای نقش سلیمان نبی که بسیاری از پارامترهای این نقش را دارا بوده و دوم هماهنگی عالی عوامل فنی ایرانی فیلم از جمله صدابردار و مدیر فیلمبرداری ، سوم حضور تکنسینی مانند:لئو لو ی هنگ کنگی که در بسیاری از فیلم های هالیوودی نقش برجسته ای داشته برای اجرای جلوه های ویژه فیلم و در نهایت مدیریت تولید فیلم که توانسته کاری بزرگ را به سرانجام رسانده و اثری آبرومند و استاندارد را به دوستداران سینمای ایران ارائه کند.

ملک سلیمان نمونه ایست از سینمای دینی متعالی که تماشاگران از طیف های گوناگون را راضی ساخته و در خارج از مرزهای ایران نیزقابلیت جذب تماشاگران انبوه را دارد به شرطی که توان بالقوه فیلم توسط پخش کنندگان حرفه ای و توانا به فعل درآید.

 

 


  دیدگاه:()
نوشته شده در تاریخ   چهارشنبه 89 مهر 21   در ساعت 6:3 عصر   بدست توحیدی



 
________________
______
__
 
بازدید امروز : [433] ، دیروز: [115] ، کل بازدیدها:[841254]

استفـاده از مطالب این وبـلاگـ، در وبگاه های دیگر، با ذکر منبـع و البتـه حفظ امـانت، بلامانع می باشد.