گوشی های موبایل میلیاردرهای ایرانی(1)
17 سال پیش زمانی که اندک افرادی از طبقه متمول جامعه گوشی های زمخت و سنگین وزنی را به نام موبایل در دست می گرفتند و در کوچه و خیابان برای مکالمه تلفنی از آن استفاده می کردند کمتر کسی فکر می کرد این کالای ارتباطی روزی آنقدر همه گیر شود که صرفنظر از طبقه و نوع نیاز افراد جامعه ، در دست تمامی مردم یافت شود و کودک و جوان و پیر ، یک ، دو و حتی سه گوشی با خود همراه داشته باشند .
آن زمان ها شنیدن آنکه کسی در میان آشنایان و فامیل گوشی موبایل داشته باشد قدری تعجب آور و به نوعی غروربرانگیز بود و افرادی که این گوشی ها را می خریدند حداقل 2 تا 3 میلیون تومان برای آن هزینه میکردند و این شاید نه برای نیاز ارتباطی بود که بیش تر حس منحصر به فرد بودن را در ذهن تداعی می کرد .
آن روزها گذشت و تلفن همراه به یکی از اعضای جدایی ناپذیر خانواده هر ایرانی تبدیل شد و هم اکنون به جرات می توان گفت در یک خانواده 4 نفره ایرانی، نه 4 سیم کارت که ممکن است 6 سیم کارت وجود داشته باشد اما همان حس منحصر به فرد بودن این بار در نوع دیگری نمود پیدا کرد و آن خرید شماره های رند موبایل بود که تفاوت میان اقشار ثروتمند جامعه را با اقشار متوسط و کم درآمد نشان می داد و میان آنها دیواری می کشید .
شروع فروش شماره های رند موبایل را اپراتور اول در کشور کلید زد و با برگزاری مزایده، شماره های رند خود را به رقم های چند ده میلیونی به ثروتمندان جامعه که حاضر بودند برای داشتن یک شماره منحصر به فرد هزینه بسیاری بپردازند فروخت و دراین میان بازهم این دیگر اقشار جامعه بودند که انگشت به دهان تنها نظاره گر اخبار این خرید و فروش های میلیونی و یا شنیدن آن در محافل گپ و گفت بودند .
البته زمانی که اولین شماره های رند تلفن همراه با قیمتهای پایه میلیونی به مزایده گذاشته شد کمتر کسی تصور میکرد افرادی پیدا شوند که بابت یک سیم کارت و یک شماره این مبالغ را هزینه کنند اما زمانی که شماره رند 09127777777 حدود 57 میلیون و 777 هزار تومان و شماره 09122222222 حدود 42 میلیونو 222 هزار تومان به فروش رفت معلوم شد واقعا هستند کسانی که برای منحصر به فرد بودن حاضرند تا این حد هزینه کنند .
اما باید بدانیم که منحصر به فرد بودن در کشور ما تنها در تصاحب شمارههای رند خلاصه نمی شود و نمود بارز آن را می توان در خرید کالاهای لوکس فناوری اطلاعات و ارتباطات مانند گوشی های میلیونی مشاهده کرد.
گوشی های میلیونی برای میلیاردرهای تهران
به طور قطع عموم مردم فکر می کنند که بهترین و شیک ترین گوشی های موبایل را می توانند با قیمتی حداکثر تا یک میلیون تومان خریداری کنند و زمانی که یک گوشی یک میلیون تومانی را در دست می گیرند به حدی ذوق زده می شوند که فکر می کنند بهترین و جدیدترین و گرانترین گوشی موجود دربازار را از آن خود کرده اند اما کافی است سری به مراکز لوکس خرید گوشی موبایل بزنیم و پای صحبت فروشندگان این بازار بنشینیم، آنگاه متوجه می شویم میلیاردرهای ایرانی حاضرند به خاطر آنکه نامشان روی گوشی موبایلشان حک شود 120 میلیون تومان بپردازند!
به واقع هستند افرادی که گوشی های سفارشی برندهای معتبر دنیا را با قیمت 120 میلیون تومان می خرند و تنها دلیل آن را هم که اگر ازشان بپرسید می شنوید که روی این گوشی ها نام اختصاری دارنده آن درج شده و دارای روکش هایی از طلا و مزین به سنگ ها و جواهرات قیمتی مانند الماس است. به گفته فعالان بازار موبایل، گوشی های میلیونی و لوکس موبایل که توسط برندها و شرکت های مطرح دنیا تولید می شود از حدود 4 تا 140 میلیون تومان در بازار ایران یافت می شود و کافی است متقاضی این نوع گوشی ها گوشی مورد نظر خود را انتخاب کرده و به فروشندگان بازار سفارش دهد.
این گوشی ها ظرف کمتر از یک هفته وارد کشور می شود و متقاضی می تواند آن را در اختیار بگیرد چرا که اکثر فروشندگان گوشی های لوکس این گوشی ها را در ویترین نگاه نداشته و بیشتر به صورت معدود و سفارشی وارد بازار می کنند. البته هستند افرادی نیز که این گوشی های لوکس و چند ده میلیونی را به صورت شخصی و پس از برگشت از مسافرت به کشورهای دیگر با خود به ایران می آورند.
گوشی های میلیونی انواع و اقسام متفاوتی دارند و اگرچه مشتریان بسیاری ندارد اما به دلیل یکی از ویژگی های اخلاقی ایرانیان که به چشم و هم چشمی و مصرف گرایی تعبیر می شود این گوشی ها در ایران طرفداران بیشتری دارد تا در کشوری مانند انگلیس که خود تولیدکننده یکی از بزرگترین برندهای این بخش است.
موبایل هایی مزین به طلا، الماس و یاقوت
فروشندگان بازار موبایل، اصلی ترین خصیصه گوشی های اعیانی را پوشش بدنه آن که از طلا و الماس است می دانند که توجه میلیاردرهای ایرانی را به خود جلب می کند. دانه های رنگی الماس های تعبیه شده در این گوشی های زیبا باعث شده تا کسانی که به داشتن کلکسیونی از بهترین ها علاقه وافری دارند بهای زیادی بابت آن بپردازند. همچنین سنگ هایی چون الماس، یاقوت کبود و برلیان پوشش بیشتر این گوشی ها را تشکیل می دهند.
این درحالی است که این گوشی های گران قیمت که تنها پولدارترین های ایران را به خود جذب کرده از امکانات پیشرفته و خاصی در برقراری مکالمات بهره نمی برند. گوشی های منحصر به فرد و لوکس که تقریبا همگام با بازارهای جهانی ورودش به ایران نیز محدودیتی ندارد از دو وجه قابل بررسی هستند؛ اول آنکه برخی ازاین گوشی ها ساخت کمپانی های معروفی هستند که گوشی های لوکس وارد بازارمی کنند که از این نوع می توان به گوشی های تولیدشده از کمپانی «ورتو» کشور انگلستان اشاره کرد.
اما کمپانی های معروف دیگری هستند که کالاهایی مانند پوشاک و لوازم آرایشی تولید می کنند و برای آنکه از این بازار پرسود و جذاب عقب نمانند گوشی هایی که اغلب به کارخانجات تولید گوشی سفارش می دهند را با نام کمپانی معروف خود که اغلب در زمینه مد فعالند به بازار عرضه می کنند که دراین زمینه می توان به گوشی های کمپانی «دیور» اشاره کرد.
البته در این میان تولیدکنندگان اصلی گوشی های موبایل مانند نوکیا و سونی اریکسون نیز بیکار ننشسته اند و سهم خود را از این بازار جذاب و لوکس تا حدی در اختیار دارند. این کمپانی ها نیز گوشی های جواهرنشان تولید و به بازار مصرف وارد می کنند.
فعالان بازار معتقدند که در حال حاضر گوشی برند انگلیسی «ورتو» هم به دلیل معروف بودن و هم به دلیل داشتن سابقه چندین سال فعالیت در این بخش بیشترین طرفدار را به خود اختصاص داده و یکی از پرفروش های این بازار محسوب می شود که در چند مدل متفاوت با توجه به صفحه کلیدهای به کار رفته در آن به فروش می رسد که گوشی های لوکس و گرانقیمت از این کمپانی انگلیسی در 72 کشور جهان عرضه می شود.
پست بعد(+)